הוא קטן, הוא יפה, והוא יודע לעשות הכל. קריאטיב זן ויז'ן - מלך חדש בעיר
לפני כשבוע קיבלתי מחברת איסטרוניקס את מכשיר זן ויז'ן (Zen vision) לסקירה.
כמו אנשים רבים, גם אני תוהה, למה קריאטיב החליטו לקרוא לנגני ההארדיסק שלהם "זן"
למי שלא יודע, זן זה חלק מהאמונה הבודהיסטית להפוך ל "שלם" ולאחד עם עצמך, עם הסובבים אותך, עם העולם,
ולהגיע לשקט ושלווה פנימית.
עוד חלק מדרך ה "זן" היא אומנויות לחימה כמובן, שדורשות ריכוז אדיר, להשגת תוצאות בלתי אפשריות-
למשל: לעמוד על הידיים, ולאזן את כל הגוף על 2 אצבעות בלבד. השם של הדבר המקורי הזה- "זן ב 2 אצבעות"
קיים גם זן באצבע אחת, אבל ב 100 השנים האחרונות לא הצליחו לבצע את התרגיל הבלתי אפשרי הזה.
מעניין שקריאטיב בחרו דווקא את השם הזה, החברה בכלל מסינגפור. ולא שמעתי על מנכל בודהיסט שנכנס לשם לאחרונה.
בטח כרגע רובכם ככולכם חושבים - למה אני מספר לכם את זה? מה זה קשור לסקירה של נגן בכלל?
אני חייב להגיד לכם שעם המכשיר הזה קריאטיב עשו את כל מה שרשום למעלה-
קריאטיב ידעו שהם יכולים לממש את החזון שלהם בצורה יצירתית כשמם, ולא לשכוח כלום בדרך.
כמו למעלה, קריאטיב השקיעו מאמץ וריכוז אדיר למשך זמן ארוך, בשביל להגיע לתוצאה מדהימה, שעושה דברים בלתי אפשריים כמעט
ועוזרת לרוכשיה להגיע לשקט שלווה ורוגע. לפחות במקרה שלי זה היה ככה.
רק אזהרה אחת - במקום להתחבר לעולם החיצון, אתם כנראה תתנתקו ממנו, בצורה מוחלטת. הפרטים בהמשך.
את הקופסה קיבלתי לידי מנציג איסטרוניקס שאני רוטט מהתרגשות, לא יכולתי לצפות למכשיר יותר טוב ויותר מפוצ'ר/מגניב מזה לסקר.
נגני וידיאו כבר לא יקרים כמו שהם היו פעם בשביל נגן וידיאו בסיסי נאלצנו לחורר את כיסנו. חור גדול שדרכו ינזלו כ 3000 ש"ח.
היום מחירם של נגני וידיאו מתחיל החל מ 1800 ש"ח, מחיר שווה לכל נפש לדעתי.
השאלה היא האם היפיוף החדש של קריאטיב יכול להתחרות כנגד נגנים מדהימים שקיימים היום בשוק, כדוגמת ה Istation,
סדרת ה AV500 קוטפת הפרסים של ארכוס, ה PMP הזולים אך איכותיים של אייריבר, ועוד.
נתחיל באריזה- קריאטיב השתמשו במוטיב טיפת המים בחלקה הקדמי של האריזה, שהוא לא מכוער, אך גם לא מפואר
פשוט ישר ולעניין - תמונה של הנגן, תיאור בסיסי ולא מוגזם של הפיצ'רים שבו, ובריכה כסופה למטה שאלה נופלת טיפת מים.
לדעתי האריזה דווקא נראית טוב. לא מצועצע ולא מגעיל.
את האריזה פותחים מהצד, משם נשלוף קופסת קרטון לבנה לגמרי נוספת, לא ציפיתי לזה. ציפיתי למגש מהודר שעליו יוגש לי החבר החדש שלי.
טוב, כנראה לקריאטיב היו תכניות אחרות.
פתחתי את האריזה וחטפתי שוק קטן- מכשיר כזה מתקדם, חדשני, מכשיר הדגל של קריאטיב, יושב לו בתוך קרטון ביצים. כן כן.
אותו קרטון שאתם מביאים מהשוק? בדיוק אותו דבר. נו באמת! השקעתם כל כך הרבה במכשיר אז הזנחתם את האריזה???
ברגע שנפתח את האריזה נמצא את המכשיר יושב לו בתוך קרטון ביצים עם אריזת ניילון מוקצף דקיקה. קריאטיב היו יכולים להשתדל יותר.
נרים את הקרטון, ונמצא נרתיק בד שיושב על עוד לוח קרטון
מרימים את הלוח, ושם יושבים שאר האביזרים, מפורטים למטה. אריזה לא בדיוק מהודרת.
לעומת זאת, קריאטיב לא הזניחו אף אחד ולא קיפחו אותנו עם האריזה/אביזרים, שכן האריזה מכילה:
-נגן אודיאו + וידיאו קריאטיב זן ויז'ן
-אוזניות מעוצבות להפליא של קריאטיב
-מטען מהיר
-כבל חיבור למחשב (USB למיני USB, נוח מאוד, קיים בכל בית)
-כבל חיבור לטלוויזיה (שימו לב, המכשיר ישדר בסטריאו לטלוויזיה, לכן גם השקע האדום ישנו!)
-דיסק תוכנות
-מדריכים ועלונים
-נרתיק "שק" מבד, שוב הדגש על העיצוב.
כפי שאתם רואים הבאנדל מכובד למדי, ואפילו כולל נרתיק. הנרתיק נועד לשמור בעיקר על המסך הגדול.
פרטי הנגן
30 ג'יגה אחסון (מעשי 28.2)
מסך 3.7 אינץ' ברזולוציית VGA כלומר- 640X480 עם 262,144 צבעים (VIVID COLOR)
חיבור USB2, תומך USB 1.1
פורמטים נתמכים לאודיאו- mp3, WMA, WAV בביט רייט של 32 עד 320kbps ודגימת סאונד עד 48 khz
פורמטים נתמכים לוידיאו- AVI בקודקים DIVX ו XVID, פורמט Mpeg בקודקים 1/2/4, ופורמט WMV גרסה 9 ומעלה.
חיי סוללה עד 4.5 שעות וידיאו או 13 שעות מוזיקה
מידות- 12.3 ס"מ רוחב, 7.4 ס"מ אורך, ו 1.9 ס"מ עובי. משקל 228 גרם.
קטן מאוד יחסית לנגן וידיאו! אגב, מדדתי בעצמי, אלו לא מידות יצרן. לכן תהיו בטוחים שזה מדויק לגמרי.
דרישות מערכת-
פנטיום 2 במהירות 350 מה"ץ או AMD k6 במהירות 450 מה"ץ
64 מגה זיכרון פנימי (128 מומלץ)
ווינדוס XP מומלץ SP2
ווינדוס מדיה פלייר 10 (לא יעבוד אם אין לכם! חובה!)
יציאת USB, מומלץ כמובן USB2
170 מגה פנויים על ההארדיסק.
עיצוב עיצוב עיצוב!
זה מה שעלה לי בראש ברגע שראיתי את הנגן המדהים הזה. איך קריאטיב הצליחו לדחוס מסך כל כך גדול, בקרות כאלו פשוטות ונוחות,
ותכונות כאלו לתוך קופסה קטנה מדהימה ו (שימו לב) מכוסה מגנזיום! כן כן, הגרסה השחורה מכוסה מגנזיום.
מה שמבטיח נגן עמיד עם הרגשה של יוקרה ביד, אני לפחות הרגשתי ככה.
לכל מקום איתו הלכתי עם הנגן, הדבר הראשון ששמעתי היה קריאת "וואו". גם באמצע הרחוב, אנשים שלא ראיתי בחיים,
עצרו רק בשביל להגיד "וואו"
ולא, לא מדובר בצביקה פיק או אחת מנספחותיו.
ברגע ששולפים את הדבר הפלאי הזה מהכיס, צפו להתקהלות אנשים סביבכם, שגם יעקבו אחריכם לכל מקום אליו תחפצו ללכת.
מצד שני, מי שמחפש לעצמו חברה יכול לעשות את זה בעזרת הזן, שכן רוב הקהל מורכב מבנות, מסיבה לא מוסברת. יש ויז'ן, יש חברה.
המכשיר מרגיש מ-א-ו-ד נוח ביד, לא מכיל פינה אחת, הכל מעוגל ונוח, מקשי הפלסטיק מרגישים נוחים ולא זולים. כל כך נוחים, עד שרוב הזמן
בלי לשים לב מצאתי את עצמי מלטף את מקשי הפלסטיק תוך כדי צפייה בסרט, אין לי מושג למה, ואל תשאלו.
חוץ מהמסך הענק, נמצא את פד הניווט ה 4 כיווני הגדול והנוח, עם כפתור ה OK באמצע. זה הניווט הכי נוח שנתקלתי בו בזמן האחרון, אפילו יותר
מהארכוס הזכור לטובה, כי הג'ויסטיק הקטן שלו מחליק. כאן אין תופעה שכזו.
מתחת לפד הניווט נמצא את כפתור פליי/פאוז (נחשו מה הוא עושה?) ומתחת לו את שני כפתורי העברת השירים.
מעל פד הניווט נמצא את מקש התפריט השימושי להפליא, שפועל בכל אחד מתפריטי ותתי התפריטים בנגן. המון פונקציות שימושיות מתגלות דרכו.
מעליו, נמצא המקש שכנראה הכי שימושי בנגן- מקש back אשר יוציא אותכם מתפריטים או כל צרה אחרת אליה נקלעתם, אל השלב הקודם.
מתחת לכל העסק- הספיקר החביב והטרבלי להחריד של קריאטיב. יפורט בהמשך
צדו הימני של הנגן - שם נמצא את יציאת האוזניות, ומתחת לגומי מגן (כל הכבוד קריאטיב, הצלחתם ליצור גומי שהוא לא סיוט!) נמצא את
היציאה לטלויזיה, והחיבור למטען.
צדו התחתון של הנגן- בתוך חלק הפלסטיק היחיד שנראה לעין, תמצאו את החיבור לתחנת העגינה (הארוך) וחיבור מיני USB סטנדרטי.
החיבור האהוב עלי, לא כרוך בכבל מיוחד ושאר ירקות בעיתיים.
צדו השמאלי של הנגן - כאן נמצא חריץ קומפאקט פלאש שמתאים לסוגים 1 ו 2, מהכרטיסים תוכלו להעביר שירים/וידיאו/תמונות אל ההארדיסק של הנגן
למי שתוהה, החריץ לא נועד להרחבה. הכרטיס לא נכנס במלואו לגוף המכשיר, אלא בולט החוצה.
צדו העליון של הנגן - כאן נמצא את 2 כפתורי הווליום, את כפתור ההדלקה/Hold, שבשביל להדליק נחליק אותו לשמאל ונחזיק שניה,
ואז נוכל להחליק אותו ימינה ולקבע אותו במצב HOLD. החור הקטן בתמונה הוא המיקרופון המובנה (והאיכותי להפליא)
שלא ברור לי מי ישתמש בו. צדו האחורי של הנגן - גב הנגן הוא בעצם הסוללה. מעוצב שוב עם מוטיב טיפת המים, ולא כולל כלום חוץ מכתובת מינימאלית
שמזכירה לנו איזה מכשיר אנחנו מחזיקים ובצד נמצא לחצן שחרור הסוללה, שלא באמת פועל, כי את הסוללה מוציאים בקלות גם בלעדיו.
הסוללה דקה להחריד, מה שגרם לי ישר לדאוג לגבי חיי הסוללה
פירוט בהמשך.
חומרים וארגונומיקה-
כמו שצוין קודם, הנגן כולו מצופה מגנזיום (שימו לב, רק הגרסה השחורה!)
חוץ מפס מתכת שמקיף את כל הנגן, כנראה אלומיניום. השילוב המתכתי הזה גורם שהנגן לא יתחמם ביד יותר מדי,
וכתוצאה מכך גם לא תזיעו מהחזקתו של הנגן זמן רב
(צפייה בסרטים וכו')
הניווט פשוט קל בצורה מדהימה. פד 4 הכיוונים האלגנטי נוח מאוד, והנגן כולו ניתן לתפעול ביד אחת, הוא גם לא כבד מדי,
וגם לא דורש שתאבטחו אותו ליד עם כבל פלדה חצי טון כי האחיזה מרגישה רופפת. הוא יציב ביד, יושב טוב,
והמקשים לא נוראיים בצורה כזו שצריך להפעיל עליהם לחץ שמשתווה
לזה של בולדוזר בזמן עבודה.
בזמן צפייה בוידיאו מומלץ להחזיק הנגן ב 2 ידיים, לתפעול נוח גם של מקשי הווליום.
ממשק ותפריטים-
בד"כ הממשקים של קריאטיב לא מובנים מראש, ודורשים זמן לימוד קצר. הפעם, הממשק כל כך ברור שגם מישהו שלא ראה
מחשב מימיו ידע לנווט אם רק תגידו לו איפה כפתורי הניווט.
שנדליק את המכשיר נגיע לתפריט הראשי, שסביר להניח שתראו אותו די הרבה. בשביל לעבור לכל תת תפריט תצטרכו לחזור אליו.
רואים את הכחול ברקע? זה הוא ה theme שניתן להחלפה, עוד זמינים באינטרנט.
כפי שאתם רואים, אין הרבה מה לא להבין, האופציות רשומות, ובשביל להיכנס פשוט לוחצים על מקש ה OK.
התפריטים הזמינים לנו הם:
ספריית המוזיקה- (Music library)
כאן נוכל לבחור את סוג הסינון למוזיקה שלנו, לפי פלייליסט, אלבום, אומן, ג'אנר, רשימה של כל השירים, הקלטות, סימניות,
ואופציה בשם DJ, שנותנת לנו
לבחור את "אלבום היום", ראנדום, מה ששמענו הכי הרבה/הכי מעט.
אם נבחר "All tracks" (כל השירים) נמצא את עצמנו ברשימה ארוכה.
רוצים לסנן לפי אות מסוימת? לחצו על ימין בפד הניווט ודפדפו בין האותיות. כל כך נוח שזה מדהים
מסך הנגינה-
מסך הנגינה נותן לנו מידע על השיר. שם השיר, שם האלבום, האומן, שנה, וכמובן מחוון ההתקדמות בשיר.
הייתי מצפה מקריאטיב להוסיף אפשרות של חלון הצגת תמונות בלי שנצטרך לצאת מתפריט הנגינה (למרות שהשיר ברקע עדיין מתנגן!)
כאן כל כפתור עושה מה שהוא אמור לעשות (לפי הציורים עליו) וחיפוש (seeking) מתבצע בעזרת פד הניווט.
תמונות- (Photos)
אין הרבה מה לא להבין, הניווט פה הוא על פי תיקיות.
ברגע שניכנס לתפריט הראשי תהיה לנו אפשרות להציג מצגת תמונות מוכנה מראש (שהכנו במחשב) או להיכנס לתפריט התיקיות
בתפריט התיקיות, לחיצה על מקש התפריט תקפיץ לנו כמה אפשרויות, ביניהן מחיקת התיקיה כולה, או התחלת מצגת שקופיות עם
התמונות הקיימות בתיקיה, בלי להכין מראש.
תמונה מיותרת כאן, זה נראה בדיוק כמו המסך הראשי ושאר התפריטים, רק שהכיתוב שונה.
וידיאו- (Video)
למה קנינו את הנגן אם לא בשביל זה?
שניכנס לתפריט הוידיאו נראה 4 קטגוריות:
Video- לוידיאו שהעברנו מהמחשב או זה שבא מראש עם הנגן
TV- לתכניות טלויזיה (לא הבנתי את הקטע כאן, הנגן לא מאפשר הקלטה מהטלוויזיה, אז... למה?)
Imported files- לקבצים שייבאנו מכרטיס ה CF
ו Resently brosed videos לסרטים שראינו לאחרונה. שימושי מאוד אם יש לכם הרבה דברים על הנגן.
מסך נגינת הוידיאו-
פשוט מאוד, רואים את הוידיאו, זה הכל. אם תיגעו בכפתורי הניווט יופיע באר חצי שקוף בתחתית המסך עם מכוון התקדמות,
שם הוידיאו, זמן שעבר וזמן שנשאר. לחיצה על מקש OK תגרום לבאר להעלים/להופיע. שמאל/ימין- סיקינג, למטה- כלום, למעלה- FF (העברה קדימה מהר)
רדיו FM-
ברגע שניכנס יופיע מס' התדר בגדול מ-א-ו-ד על המסך
הרדיו משתמש באנטנה כאוזניות, לכן אם לא נחבר את האוזניות, הנגן יודיע לנו שצריכים לחבר את ה "אנטנה".
לחיצה על כפתורי העברת השירים תעביר בין התחנות שקבענו מראש בזיכרון, בדיוק כמו לחיצה על למעלה/למטה
בעוד שלחיצה על כפתורי שמאלה/ימינה פשוט יעלו/יורידו את התדר ב 0.1 מה"ץ.
גם חיווי קליטה קיים על מסך הרדיו, וגם חיווי מונו/סטריאו
לחיצה על מקש התפריט תחשוף בפנינו אופציה שימושית מאוד- הנגן יסרוק תחנות לבד, ויקבע בזיכרון את 31 התחנות הראשונות שהוא מוצא
(אני בספק שיש איזור שבו קולטים יותר מ 31 תחנות, אז זו האופציה המומלצת)
מיקרופון-
מוביל למסך ההקלטה בעזרת המיקרופון המובנה, קיים שם חיווי רעש, ותצוגת זמן ההקלטה בפונט ענק. אין עוד הרבה מה לפרט.
איכות המיקרופון דווקא מפתיעה לטובה, ושומעים את ההקלטות טוב. הוא גם די רגיש ולא צריכים "לאכול" את המכשיר בשביל שיפעל.
ארגונית - (Organizer)
מכיל לוח שנה, לוח משימות (tasks) ורשימת אנשי קשר. שימושי למדי בשביל רובנו.
למרות שזו לא בדיוק הסיבה העיקרית בגללה הייתי בוחר בנגן הזה.
נוספים- (Extras)
תאריך ושעה (תצוגה גדולה של התאריך והשעה) ו......
אפשרות הדיסק הנייד, סוף סוף.
אם תיכנסו למסך הדיסק הנייד, הנגן יודיע לכם שבאפשרותכם להגדיר מחיצה באיזה גודל בו תחפצו בשביל להשתמש בנגן כזיכרון נייד לכל דבר גם במחשבים בלי מדיה פלייר 10.
לחיצה על כפתור התפריט תחשוף את רשימת הנפחים האפשריים, החל מ 512 מגה ועד ל 16 ג'יגה!
ברגע שתבחרו הנגן יצור מחיצה ויפרמט אותה ל Fat32 שתוכלו להעביר נתונים. הפרדה חכמה מאוד בין זיכרון המדיה לשאר הזיכרון, לדעתי.
מערכת - (System)
יוביל אותנו לתפריט ההגדרות, בו נמצא את תתי התפריטים: מידע, הגדרות אודיאו, הגדרות תמונות/וידיאו, הגדרות הנגן,
הגדרות שעון, theme, שפה ולאפס הגדרות.
בתפריט האודיאו תוכלו למצוא את האקולייזר, הגדרת הספיקר, play mode (ריפיט וכו') הגדרת ווליום חכם ואקסטרא באס
תפריט הוידיאו נועד לפלט וידיאו חיצוני, בשביל לקבוע אם הפלט יהיה PAL או NTSC
בהגדרות הנגן תוכלו לקבוע את זמן התאורה ובהירות המסך, אחרי כמה זמן ללא שימוש הנגן ייכבה, טיימר כיבוי עצמי, ואפשרות שלט-רחוק אופציונאלי.
כרטיס קומפקט פלאש- (Compact flash card)
כאן נוכל להעתיק מידע מכרטיס קומפקט פלאש חיצוני לנגן, ואז לבדוק את המידע החדש שהעברנו. אין עוד אופציות, חוץ מכמובן לפרמט את הכרטיס.
האקולייזר-
האקולייזר מכיל 8 מצבים מוכנים מראש, ועוד מצב אחד של אקוליזיר אקטיבי, שניתן להתאמה עצמית לגמרי.
מצבי האקולייזר-
קלאסי, דיסקו, ג'ז, ניו-אייג', פופ, רוק, Vocal (אודיאו ללא איבוד סאונד) ואקוסטי.
אני כמובן לא מתפשר על מצבים מוכנים מראש, למרות שמצבי ה Vocal ו Rock די מרצים כאן, העדפתי להשקיע 5 דקות ולכוון את האקולייזר בעצמי.
איכות הסאונד-
החלק לו כולנו ציפינו. או לפחות אני, כי זו אחת הבדיקות שאני הכי נהנה ממנה.
אחד הגורמים הכי מכריעים בבחירת נגן, היא כמובן איכות הסאונד! הפעם עומד כאן למבחן נגן וידיאו, שמוזיקה היא לא בדיוק הייעוד העיקרי שלו.
מצד שני, קריאטיב כל כך התאמצו להקטין אותו (וגם הצליחו) ככה שכנראה הוא נועד גם לשימוש שוטף עם סאונד. מה אתם אומרים? יצליח או לא?
כרגיל, הבדיקה נערכה שכל הקבצים הומרו ישירות מ WAV ל MP3 בביטרייט של 320kbps, הכי גבוה שאפשר
הבדיקה נערכה בעזרת האוזניות הכלולות בערכה, אוזניות של קריאטיב, שהופתעתי מהאיכות הטובה שהן סיפקו.
קטע סאונד ראשון- Track 07 מתוך המשחק StuntGP
מן הסתם, אתם לא מכירים, אז תנו לי לספר לכם.
קיים משחק משנת 2002 בערך ושמו Stunt GP, משחק מרוצי מכוניות עם שלט, שהתברך בגרפיקה חמודה וסאונד משובח מאין כמוהו
פסקול פשוט מדהים
ישבתי חצי שעה לחפש את דיסק המשחק שיושב איפשהו בין 300-400 הדיסקים שלי, רק בשביל להוציא את קטע מס' 7 המדהים
מדובר בקטע של גיטרות בלבד (3 אם לדייק)
אחת שחולשת על התפקיד המרכזי, אחת שמשמשת כגיטרת ליווי, וגיטרה אחת לצלילים הנמוכים יותר.
אני חייב להגיד לכם שה 5 דקות שביליתי עם האקולייזר היו שוות כל רגע! הכל נשמע מדהים, פשוט הכל.
אפילו את גיטרת הבאס שנשמעת חלושה בד"כ שומעים ברור, אבל לא חזק, בדיוק במקום שהיא אמורה להיות.
הטרבל בנגן הזה בכלל מדהים (עוד בהמשך) והתבלט במקרה הזה במיוחד
בדקתי את הקטע מול נגן ג'נרי שיש בבית שלי, ואין בכלל תחרות, ההבדל פשוט גדול מדי!
כל הכבוד לקריאטיב, מבחן קטע הסאונד הזה כבד מאוד.
קטע סאונד שני - Autopilot off- Clockworks
השיר הוא שיר קצבי מאוד, כאשר קיים בו ניגוד מוזר- הסאונד הוא בעיקר תופים וגיטרה בצלילים בינוניים-נמוכים, אבל הקול של הזמר
הוא דווקא בינוני-גבוה. עניין אותי לדעת איך הנגן יסתדר עם זה.
האקולייזר כוון למצב 3-1-2-2-3 (ניתן להבין מהתמונה של האקולייזר למעלה)
שוב, הבאס נשמע מצוין, הקול של הזמר חזק וברור, וגם לא מעוות, הבומים הקטנים שהוכנסו לרקע נשמעו גם הם בצורה מצוינת,
אין דרך יותר טובה לתאר את הבאס כאן חוץ מ "רועם"
רק מה? בקטע שיש בו זמרי רקע, שאורך כ 10 שניות, הם נשמעו טיפה מעוות, לא משהו רציני, ואפילו ניתן לשים לב לשינויים קלים בפיטץ' של הקול
שלהם, אבל זה עדיין לא היה חלק לגמרי.
התוצאה הכללית מדהימה, קטע של 10 שניות הוא לא מה שיהרוס שיר שלם, במיוחד שהעיוות קטן כל כך.
קטע סאונד שלישי - Tenacious D- Tribute
לדעתי שיר מאוד מוצלח ע"י מישהו שנחשב מפוקפק ביותר, ואפילו מוזר.
מתחיל בקטע קל של גיטרה (לא חשמלית) במקצב פשוט, עם רעשי רקע, תוך כדי שהוא מספר סיפור. לאט לאט משתלבת גיטרה חשמלית.
הגיטרה הרגילה נשמעה מצוין, צלילים ארוכים ורכים, שומעים ממש את רטט המיטרים,
הגיטרה החשמלית ב 3-4 שניות הראשונות של השילוב נשמעה לא משהו, אבל אז הכל הסתדר, נכנסים בקטע מסוים גם התופים, וגיטרת הבאס.
כאן הייתי פשוט המום, במעברים החדים מאוד שיש בשיר הזה בין טרבל
מאוד גבוה לבאס מאוד נמוך, הביצועים של הקריאטיב היו פשוט מדהימים, אין עיוות, אין הארכת צליל מיותרת,
ושום דבר לא נכנס לתחום של משהו אחר, הפרדה מוחלטת בין הבאס, מיד, טרבל והכל עובד בהרמוניה מוחלטת.
ביצועי הסאונד הכי טובים בין כל קטעי הסאונד היו פה. 9.9 מתוך 10.
קטע סאונד רביעי - Linkin Park- Numb
אני מניח שהרבה אנשים מכירים את השיר הנ"ל, שכן יצאה לו גם גרסת היפ-הופ מאוד פופולרית, חוץ מההצלחה של השיר עצמו.
מי ששמע אותו יודע שהשיר מתרכז בתחום הבאס-מיד, עם גיטרת באס אחת, סינתיסייזר, תופים, זמר, וזמר ליווי.
בקיצור, התופים נשמעו נהדר, כל חבטה של ההייהאט והקראש נשמעה בדיוק כמו שהיא אמורה, הגיטרה כמובן, בלי יוצא מהכלל, חזק וברור
באס אדיר. הנגן הזה פשוט מצטיין בבאסים, בניגוד לספיקר שלו (יפורט בהמשך)
זמר הליווי נשמע קצת חלש, וטיפה מטושטש, הפעם ברמה שטיפה מפריעה ופוגמת. הבעיה היחידה והעיקרית של הנגן בתחום הסאונד הוא בליווי
בעיקר, במיוחד בקולות של בני אדם, כלי הליווי תמיד נשמעים בו ברור.
לסיכום על איכות הסאונד-
קריאטיב הוכיחו שלא כל דבר נועד לעשות דבר אחד.
אייפוד וידיאו הוא שילוב די צולע בין נגן מוזיקה לנגן וידיאו, שהדגש הוא על רשימת החסרונות של הוידיאו
האייריבר PMP עושה את שניהם די טוב, אבל הוא גדול מימדים במיוחד.
ארכוס מצטיינים בעיקר בוידיאו, והגודל שלהם טיפה מוגזם
קריאטיב זן ויז'ן - יצא מנצח, עם גודל קטן, וידיאו שאיכותו תפורט בהמשך, וסאונד מדהים שלא נופל מנגניה האחרים של קריאטיב.
אני כותב שורות אלו עם חצי חיוך על הפנים. למה? מצד אחד, התוצאות מדהימות, הרבה יותר ממשביעות רצון, ומצד שני חוזרת
בראשי העובדה שאני איאלץ להיפרד מהנגן הזה, על כל מה שמשתמע מכך.
אגב, כל המבחנים נערכו כשהווליום על רמה 11 מתוך 25 רמות אפשריות. רמה 25 פשוט מוגזמת.
איכות הוידיאו והתמונות-
סוף סוף, גולת הכותרת של סקירת נגן הוידיאו הזה- תצוגת וידיאו כמובן.
על הנייר, הכל נראה מצוין- הביטרייט שהוא מסוגל לנגן לא מוגבל, הרזולוציה גבוהה (640X480) קצב הפריימים גבוה (30)
ומס' הצבעים גם (262,144)
טענתי כמה תמונות שצולמו בעזרת המינולטה Z3 החביבה והנאמנה שלי באיכות מקסימלית והוקטנו לרזולוצית VGA (למי שלא יודע, VGA זו הרזולוציה הנ"ל)
העליתי תמונה של נוף ו..... מדהים. כל ציפיותיי התגשמו. התמונה נראית נהדר, חד, וכל כך פריך שפשוט בא לנגוס בה.
המסך האיכותי של קריאטיב מוכיח את כוחו, וגרם לי לייחל- "מי שזו לא תהיה שיצרה את המסך הזה, שתייצר גם מסכים למחשב!"
אחרי כמה מבטים על תמונות מצוירות ולא מצוירות, הגעתי למסקנה אחת - העולם האמיתי כבר פשוט לא נראה טוב. עדיף לחיות באשליות.
הוידיאו -
מרגע ששמעתי שהנגן שאני מקבל לסקירה הוא נגן וידיאו, חיוך גדול עלה לי על הפנים, זה דבר שתמיד חלמתי עליו,
ואחרי ניסיונות מספקים למחצה להעלות וידיאו על הפאלם והאנגייג' שלי, המכשיר הזה הגיע.
קבצי הוידיאו שנטענו הם בפורמט AVI בקודק Xvid וביטרייט של 1030kbps, שנועד לצריבה ל DVD או בקיצור, איכות מהגבוהות שקיימות.
בגלל שהמסך הוא ברזולוצית VGA, והנגן מנגן הרבה פורמטים וכל ביטרייט, אפילו לא צריך להמיר, כמה נהדר.
הקטע הראשון שנבדק הוא פרק מצויר, מתוך סדרת האנימה "נארוטו"
פרק מס' 124 שכולל בתוכו ה-ר-ב-ה תנועה מהירה במיוחד, ומוזיקת רקע כבדה למדי.
דבר ראשון, מה שהתבלט כבר מההתחלה עד הסוף, הוא שמוזיקת הרקע ואפילו הקולות של הדמויות באיכות ממש גבוהה.
הסאונד בסרטים נשמע פשוט נהדר, 100% שביעות רצון.
תוך כדי שראיתי את הפרק, אנשים שהיו מסביבי ישר פלטו עוד "וואו" עם תשביחים למסך החד במיוחד של הנגן,
וחזרות על המשפט "איכות, פשוט איכות"
העברתי לאמצע הפרק, איפה שיש קטע לחימה מהיר במיוחד בין 2 דמויות באנימציה מלאה, לא משהו בסגנון דרגון בול זי ושאר ירקות.
נראה שקריאטיב נתנו לנו מסך LCD בעל זמן תגובה של 12 מילישניות ומטה, כי אפילו בקטע הסופר-מהיר אין מריחות בכלל, הכל נראה מעולה, והנגן
לא מראה אפילו סימני מאמץ. לא נתקע, לא עצירות בסאונד בקטעים הכבדים, ולא כלום.
גם איכות מדהימה, וגם נגינה מרשימה בקצב פריימים מלא עם וידיאו לא-מומר באיכות DVD!
קטע 2 - מטריקס - קטע ההתחמקות מהכדורים של ניאו
מי לא זוכר את ריקוד הלימבו המפורסם של ניאו שבו הוא מתחמק ממחסנית כדורים שמרוקן עליו הסוכן שנלחם נגדו באותו זמן?
הקטע נבחר בגלל המבט ההיקפי (3D) וההילוך האיטי שדורש תנועה מלאה, קצב פריימים גבוה,
והתמודדות עם הרבה אובייקטים זזים באבחנה גבוהה במיוחד.
גם פה, הנגן השיג תוצאה מדהימה, והכל נראה מדהים על המסך. שוב אני אגיד - העולם האמיתי כבר נראה לי מקום לא יפה.
ושוב אני מציין לטובה את הסאונד בסרטים, סאונד היריות היה פתוח ומלא במקום אטום כמו יריות במשחק מחשב עם רמקולים של 50 שקל (לא 20, יש גבול!)
קטע 3 - מטריקס רילודד - ניאו נגד סמית' (או ליתר דיוק, הרבה סמית')
נכון שהסרט עצמו חרא סרט, אבל אין מה לעשות. מטריקס חוללו מהפכה בכל הנוגע לסצנות לחימה במהירות גבוהה בצפייה
מזווית היקפית השתמשו לכל קטע כזה ביותר מ 100 מצלמות שכל אחת מצלמת שבריר שניה מתוך הקטע.
אחרי השיחה המשעממת-בעליל של ניאו עם הנביאה, נהר הסמית'ים החל להישפך מכל מקום אפשרי, וסצינת הקרב החלה.
תוצאות מדהימות כרגיל, סמית'ים מתעופפים לכל עבר, וקריאת שמחה אחת ממני- "יש! אין מריחות!"
בקטע הזה ציפיתי למריחות. קשה להחליף כל כך הרבה צבעים בכל כך קצת זמן, אבל הויז'ן מצליח, ובגדול.
הכל נראה מצוין, ואפילו את הכתוביות אפשר לקרוא בלי שום בעיה במרחק של חצי מטר מהעיניים ויותר.
מוזיקת הרקע כרגיל, מצוינת, והצחוק של סמית' מעולם לא נשמע מרושע יותר.
אני יכול להגיד לכם שמי שמחפש נגן וידיאו מנצח- זו הבחירה, אין מתחרים (לפחות לא מפוצ'רים כאלו ובגודל כזה).
לצערי צילום של המסך לא מראה אף פעם את האיכות האמיתית, אבל לפחות שיהיה לכם משהו-
איכות וידיאו בחיבור לטלויזיה-
הערכה, כאמור, כוללת גם כבל RCA לחיבור לטלויזיה, ואפילו עם סאונד בסטריאו (כולל החיבור האדום)
את הסרט "ארמגדון" הרבה זמן לא ראיתי. העליתי אותו לנגן, רצתי מהר אל הטלויזיה שבסלון, חיברתי את הנגן בהתרגשות ו.......
שחור לבן, קרס עליי עולמי. מה עושים? איפה? מה? מי? למה?
ישבתי וחשבתי ל 2 דקות, ואז נזכרתי שגם הפלייסטיישן שלי פעל בטלויזיה בשחור לבן, מה שאומר- הטלויזיה היא כנראה NTSC
שיניתי את הפלט בנגן ל NTSC (לוקח כ 3 שניות, פשוט דבר מבורך) והצבע חזר. סוף סוף אוכל ליהנות מהסרט.
בקיצור, התוצאה היא כזו- הסאונד נשמע כאילו הוא מנוגן מתוך DVD, סאונד מלא ומצוין, לא חסר כלום.
אפילו בחיבור לטלויזיה הסאונד מצטיין.
ואיכות התמונה - אני לא אגיד לכם שזו איכות DVD, כי זו לא. הפלט על הטלויזיה לא מגיע לאיכות כזו.
מה שכן, רואים יותר טוב מהכבלים אצלי (הוט דיגיטל), וההבדל הוא במיוחד בצבע. הפלט שהנגן נותן הוא עם צבע הרבה יותר מלא וחי.
אביזרים אופציונאליים שלא קיבלתי לסקירה הם שלט אינפרא אדום (יש בנגן פורט אינפרא אדום) ועריסה, אם יהיו לכם את שניהם
תוכלו להשתמש בנגן כמרכז מדיה גם נייד, וגם נייח. זו אופציה יותר טובה מלצרוב ל DVD כל הזמן, והאיכות הרבה יותר ממשביעת רצון.
פשוט לצפות עם חיוך על הפנים.
הספיקר-
הספיקר כאן מעניין, הוא מוזר ומפתיע, גם לרעה וגם לטובה.
מצד אחד, בסרטים הוא מראה תוצאות משובחות, כאשר ווליום 22 מתוך 25 מספיק לשמוע חזק וטוב, והכי חשוב -
גם איכותי! שומעים ממש טוב בספיקר,
מה שברוב המקרים חוסך שימוש באוזניות. ווליום 25 חזק אפילו יותר ונותן תוצאות משביעות רצון במקומות עם רעש מתון (רכבת, מקום הומה אדם)
מצד שני, בשירים הספיקר היה עלוב למדי. הבאס שלו מאוד לוקה בחסר ובקושי נשמע, אבל הטרבל חזק מאוד, ספיקר טרבלי-משהו,
עדיין לא מובן לי העניין. סה"כ ספיקר נועד בעיקר לסרטים, כי מי שרוצה ליהנות ממוזיקה משתמש באוזניות, לא? אין לי תלונות פה.
את המטרה שלו הוא משרת.
החיבור למחשב-
גם כאן, כמו בהרבה נגנים מובילים אחרים, קיים שקע מיני USB שתומך בהעברה מהירה מ USB2. כבל כזה לרוב נמצא
בכל בית, לכן גם אם חס וחסה תאבדו את הכבל, לא תהיה בעיה למצוא חדש, צעד מבורך.
בשביל לחבר את הנגן למחשב תצטרכו דבר ראשון ווינדוס XP. על ווינדוס 98 הנגן לא עובד, חדשות רעות למדי, אבל מצד שני,
אפשר לחשוב כמה אנשים היום עדיין משתמשים במחשב הביתי שלהם בווינדוס 98...
תצטרכו גם את מדיה פלייר 10, על 9 ומטה הנגן פשוט לא עובד!
אין דרייבר בחבילה, הדרייבר נמצא בתוך המדיה פלייר, ברגע שהמכשיר מזוהה כמכשיר מדיה נייד ע"י המדיה פלייר,
התוכנה של קריאטיב תשלים את השאר.
גם כאן, כמו בארכוס הזכור לטובה, תוכלו להעביר את המוזיקה/תכנים שלכם לנגן ב 3 שיטות:
1. ברגע שתתקינו מדיה פלייר 10 ואת התוכנה של קריאטיב, מתי שתחברו את הנגן הוא יופיע ב "מחשב שלי" ככונן נייד,
אבל יזוהה כקריאטיב זן ויז'ן, ולא ככונן ":E" או משהו בסגנון.
2. בעזרת הווינדוס מדיה פלייר, סנכרון קל מאוד ונוח, השיטה שאני הכי העדפתי. ניתן לנתב דברים מסוימים לתיקיות מסוימות.
3. בעזרת התוכנה המאוד לא נוחה שקריאטיב סיפקו, שנהיית די מיותרת בגלל 2 השיטות הראשונות, אבל מצד שני,
תעזור לכם לארגן את המדיה שלכם.
מבחן ביצועים- טלטלות, העברת קבצים, נגינה תוך כדי ספורט, וחיי סוללה
חלק ראשון, העברת קבצים- המערכת עליה בוצעו הבדיקות חזקה, ככה שהביצועים הם נטו של הנגן:
אתלון 64 3200
1024 מגה ראם
הארדיסק SATA
אוטומטית אני נוטה לכיוון התוכנה Sisoft Sandra 2005 שיש בה גם אופציה נוחה לבדיקת מהירות זיכרונות חיצוניים.
הבעיה- פעם שניה שזה קורה לי- התוצאות שהיא מוציאה נמוכות באופן מוזר במיוחד. זהו, זנחתי את התוכנה.
שוב לבשתי את השריון הנוצץ שלי, לקחתי את חרבי, חזרתי לימי הביניים, והתיישבתי לבדוק את מהירות ההעברה בשיטה שיאה לאותם זמנים-
להעביר קובץ, למדוד עם סטופר ולחלק.
מהירות העברת הקבצים הייתה מדהימה
סרט בגודל 167 מגה עבר בסנכרון עם הווינדוס מדיה פלייר ב 10 שניות בדיוק! מה שאומר - מהירות העברת קבצים של 16.7 מגה לשניה.
פשוט טיל.
זמן ההעברה מהנגן למחשב של אותו קובץ היה יותר מדהים אפילו- 7 שניות בלבד. מה שאומר- 23.8 מגה לשניה, ביצועים מדהימים.
ציפיתי למהירויות העברה גבוהות, אבל כאן פשוט ישבתי עם חיוך של סיפוק, ושוב התחושה של "למה אני לא יכול לשמור אותו אצלי? לא פייר!"
חלק שני, פעילות בתנאים קשים-
שוב, כמו פעם קודמת, יצאתי לריצה של רבע שעה עם הנגן בכיס. הכיס קצת היטלטל מכובדו של הנגן, אבל לא משהו רציני.
ל 10 דקות מרבע השעה שרצתי שמעתי מוזיקה כאשר הנגן בכיס. אין הבדל, לא קפיצות, לא עיוותים בצליל, ב-כ-ל-ל. כנראה שזה נובע מאיכות הבניה של הנגן, שהיא מה שנקרא Top-notch
ב 5 הדקות הנותרות עשיתי דבר מאוד לא בטיחותי, אבל בשביל הסקירה מה אני לא אקריב? רצתי כאשר אני צופה בוידיאו.
גם כאן, אין הפתעות, הכל נשאר כרגיל, ואני נשארתי מרוצה. לצערי ריצה עם הנגן כאשר הוא מחובר לטלויזיה לא התאפשר לי לנסות,
אולי בשלב האבולוציוני הבא, שייתן לבני אדם כוחות על.
חלק שלישי, חיי סוללה-
בלי שום ספק, הדבר המכריע ביותר בקניית נגן הוא חיי הסוללה, שכן 10 שעות מוזיקה זו רמת הסף, אי אפשר אפילו לחשוב על מכשיר עם פחות מזה.
מבחן חיי הסוללה נערך בווליום 15 מתוך 25 כאשר האוזניות שסופקו מחוברות, והסוללה הוטענה לגמרי כ 10 דקות קודם לכן.
זמן הסוללה המוצהר לנגינת מוזיקה הוא 13 שעות לפי מה שכתוב על הקופסה.
הנגן החזיק, שימו לב, זמן מדהים של 13 שעות ו 21 דקות! אף פעם לא נתקלתי במצב שחיי הסוללה עוברים את ההכרזה! פשוט מדהים.
בוידיאו של 1030kbps ברזלוצית VGA ב 30 פריימים לשניה הנגן החזיק לא פחות מ 3 שעות ו 38 דקות,
מה שאומר שאם תקודדו את הוידיאו באיכות טיפה פחות גבוהה (מה ששמתי זו איכות סופר-גבוהה. רואים ככה סרטי DVD)
תצליחו לסחוט ממנו אפילו 4.5-5 שעות לדעתי. זמני סוללה מרשימים מאוד.
ורוצים לראות משהו מצחיק? הסוללה דקה להחריד
זה מה שנותן לכם כזה זמן.
רוצים עוד? יש סוללה כפולת קיבולת (אבל לא כפולת גודל! שימו לב! היא עבה ב 50% בלבד) שתכפיל לכם את זמן הסוללה,
לא פחות! שווה ביותר לדעתי.
חלק אחרון בסקירה, הבעיות-
כמובן שאי אפשר לסגור שום סקירה בלי לציין את החלק השחור שבעולם הורוד, הבעיות:
-אם תנסו לנגן בכוח קודק לא מתאים, הנגן יתקע, ותצטרכו להוציא את הסוללה
-לוקח קצת זמן לעבור בין שיר לשיר, לא משהו רציני אבל טיפ טיפה מציק
-אני אישית כמעט חטפתי נזק בלתי הפיך שניסיתי להוציא את הסוללה, עד שהבנתי בדיוק איך לעשות זאת
-חוברות ההוראות מינימאלית, ולא תסביר לכם אפילו על חצי מיכולות ותכונות הנגן
-דלת חריץ הקומפקט פלאש לא נראית חזקה במיוחד
-הנרתיק המצורף הוא נרתיק בד דקיק, לא מספק הגנה, מומלץ לקנות נרתיק
-סטנד שיוצא מתוך המכשיר (איזו רגל דקה) להעמדה הייתה נחמדה, חוסך קצת צרות
הקליטה של הרדיו לא משהו
-אני לא צוחק- הנגן ממכר מדי. מה שיוביל לצפייה בוידיאו תוך כדי ביצוע פעולות אחרות כמו הליכה, וזה יכול להיות מסוכן מאוד,
במקרה ולא תשימו לב איפה אתם הולכים או על מה אתם דורכים
מסקנה סופית-
המחיר שלו בארה"ב נע סביב ה 400 דולר, והמכשיר גם אמור להתחיל להימכר בארץ בקרוב, במחירים שנעים סביב ה 3199 ש"ח.
חלק יגידו שזה יקר, אבל אני אומר לכם חד משמעית-
למי שיש כסף להשקיע ומעוניין בסוג המכשירים האלו- המכשיר אוכל את המתחרים שלו בלי למצמץ. הרבה פיצ'רים, הרבה זיכרון,
גודל קטן, איכות מדהימה בהכל, לקריאטיב יש מכשיר מנצח. מומלץ לחכות לירידת מחירים ולרוץ לקנות.
עד הפעם הבאה, שלא תהיה בעוד הרבה זמן כנראה, אני מקווה שתיהנו לקרוא את הסקירה הזו כמו שאני נהניתי להתנסות במכשיר,
למרות שזה די בלתי אפשרי כבר שקלתי לתת למכשיר שם, כבר התחלתי לסרוג לו סוודר, ולהכין לו כיסא נדנדה, ואז נזכרתי שהוא לא שלי. חבל מאוד.
נקווה לעוד דברים מדהימים בקרוב.
אהבתם? יש תגובות? רוצו לקהילות להגיב!
וואו אופק איזה סיקור!!! אז זאת ההפתעה?
פשוט מעולה!!
אם רק היה לי כסף לזה...
בכל מקרה כל הכבוד!!! היה יכול להיות נחמד אם היית מוסיף השוואות לנגנים המתחרים כדי שנדע בדיוק מה הוא שווה.
סיקור מעולה!
רואים שהשקעת הרבה הרבה..
הבעיה זה רק שהוא לא מקליט מטלויזיה..ואז הוא היה מושלם!
בעצם צריך גם תמיכה בתיקיות..ואז הוא היה באמת פשוט מושלם!
ועכשיו הוא כמעט מושלם..
קיצור אחלה סיקור..אחלה מכשיר!
אולי אני אקנה לעצמי כזה..כבר איזה חודשיים אני עם אותו נגן.
יום טוב לכולם!
אופק כל הכבוד על ההשקעה על הכתבה . אם אפשר, יש לי כמה שאלות :
1. הנגן מתחבר עם כבל ל usb?
2. עוצמת הסאונד החזקה ביותר שלו היא 25 ? זה קצת מוזר מכיוון שלרוב הנגנים עוצמה עד 40 .
לא נראה לך שזה קצת נמוך?
3. הספיקר אמור להחליף את הרמקולים הסטאריופונים ?
תודה רבה .
וואו אופק סיקור נפלא, נהניתי מכל רגע והתרשמתי מאוד מהנגן!
עכשיו אני שלם עם עצמי > וקונה את הנגן!
עכשיו כמה דברים שלא הבנתי בסקירה:
למה לא הזכרת שאין תמיכה בתיקיות (רק באודיו)?
דבר שני, גם הצבע הלבן מצופה מגנזיום, עם הוא לא היה , היה הבדל במשקלים של שני הצבעים, ובשני הצבעים המשקל זהה, ובאתר של קריאטיב במפרט התכני רשום שגוף הנגן עשוי ממגנזיום, לא הזכירו שרק השחור עשוי ממגנזיום.
דבר שלישי שזאת שאלה בקשר למסך:
המסך מוגן על ידי זוכית\פלסטיק ששומר עליו?
אופק רציתי להגיד לך שנהנתי מכל רגע מהסיקור, אחד הסיקורים האיכותיים שניראו פה!
תמשיך ככה אופק, אנחנו מצפים לעוד סיקורים כאלה בעתיד!
באמת סיקור מעולה, מסוג הסיקורים שיכולים לגרום לחשבון הבנק שלי מאוד לכעוס עליי...בנתיים אני נשאר עם האייריבר החדש שלי, אבל עשית כאן משהו שלא יעשה-גרמת לי להתלהב ממכשיר חדש