Pocket פוקט

חזור   Pocket פוקט > קהילות מחשבי כף יד וגאדג'טים > חומרה כללית וציוד היקפי > מחשבים ניידים
שם המשתמש
סיסמא

הצטרפתם כבר לעמוד ה-Facebook שלנו? נכנסים לעמוד ולוחצים על הכפתור "Like"

קהילת מחשבים ניידים
   >> שיתוף דעה עם חברי הפורום

הקהילה זמינה גם בסלולר!   
עבור לקהילה

תגובה

כלי נושא חפש בנושא זה הצג מצבים
ישן 04-08-2006, 19:46   #11
asafbo69
משתמש מתחיל

מד פעילות: 0%
מה הכוונה במחשב מוגבל ?

ואיפה אני יכול לקנות מחשב נייד במחיר 500 $ ? שיהווה את הדברים הבסיסיים..

סוללה שתחזיק 4 שעות..
שלא יתחמם כמו הכור של צרנוביל ?
ועם רשת אלחוטית ?

אסף
asafbo69 is offline   הגב עם ציטוט
ישן 04-08-2006, 20:11   #12
Lion
מנהל קהילת חומרה ומחשוב

מחשב מוגבל: לא יוכל להריץ שום דבר מעבר ל-Notepad. מסך בגודל 9". עם 256 צבעים.

נייד ב-500-600$ תוכל לקנות
בארה"ב
, או יד שנייה.

הנה ריכוז של ניידים כאלה.

דע לך שניידים קטנים עולים יותר יקר מהגדולים! אפשר לקנות במחירים עד 1000$ מחשבים הרבה יותר מתקדמים+סוללות גיבוי.
Lion is offline   הגב עם ציטוט
ישן 05-08-2006, 00:30   #13
schafon
משתמש מתחיל

אומנם רוב האנשים עם מחשבים ניידים לא צריכים את כל הדברים המפותחים האלה אבל יש אנשים(כמוני) שדורשים יותר מהנייד שלהם יותר מ וורד אינטרנט ודברים קטנים כאלה..
אז כל השיפורים האלה מצויינים לאחד וגרועים לאחר..
schafon is offline   הגב עם ציטוט
ישן 05-08-2006, 08:47   #14
amir_1479
משתמש מנוסה

lion אמר בדיוק את הנק' שאני חשבתי ואני אחדד אותה..

השורה התחתונה היא התאמה אליך - כפי שאני רואה זאת ניתן להתגבר במקרה שלך כמעט על הכול חוץ מהחום שמחשב פולט.

אני למשל ראיתי בסוף שבוע בעיתונים מחשבים ניידים ב 2500+ שקל. נכון, הוא מחשב יחסית חלש והדגש הוא על יחסית כי הוא עשוי יותר מלהתאים לדרישות שלך.. לגבי פתרון הסוללה - בעזרת המחיר הנמוך של הנייד הזה אתה יכול לקנות סוללה נוספת שלמעשה פותרת לך את בעיית הזמן..

ככלל אני לא ממליץ על מחשב יד שניה שבשוק קיימים דגמים חדשים סביב ה 2500-3500.

יום נפלא.
עמיר.
amir_1479 is offline   הגב עם ציטוט
פרסום

ישן 05-08-2006, 10:01   #15
asafbo69
משתמש מתחיל

אוקי, יש לי שאלת המשך כזו...

בכמה השתפר הביצוע של הסוללה של המחשב הנייד במהלך 4 השנים האחרונות ? ולעומת זאת
בכמה השתפרה היכולת הביצועית של המחשב במהלך 4 אותם שנים..

ומי שיודע למה הפער העצום!!! הזה שיסביר..

דרך אגב, איך אפשר לקנות מחשב כזה מחו"ל, כמה עולה המשלוח ? ואיזה בעיות יש עם מכס וכאלה דברים
ישן 06-08-2006, 09:52   #16
asafbo69
משתמש מתחיל

מישהו ?
ישן 06-08-2006, 10:31   #17
Lion
מנהל קהילת חומרה ומחשוב

הפער העצום הזה נובע ממגבלות פיסיקליות. קשה מאוד לצבור ולשמור אנרגיה.
מנסים לעשות רכיבים שצורכים פחות חשמל אבל הסוללה עדיין מכילה את אותה האנרגיה.
לאחרונה מתמקדים בסוללות שבנויות על תאי דלק, אולם זה עדיין בחיתולים.

עלה לי רעיון. בואו נקים חברה שתייצר ותמכור מסכים לניידים שבצד אחד שלהם יש מסך LCD ובצד השני יש תאים סולריים להטענת הסוללה מאנרגיית השמש...
מי בא להקים סטארט-אפ?

*כל הזכויות שמורות ומוגנות בפטנט.
Lion is offline   הגב עם ציטוט
ישן 07-08-2006, 14:38   #18
Il
משתמש מתקדם

אסף, אני ממש מתנצל, אבל אתה כותב הרבה מאוד שטויות.

לי אישית יש מחשב שיש מצב שמתאים למה שאתה מחפש, הוא קטן בערך בגודל של דף A4 (מסך 12''), שוקל 1.8 (וגם זה בגלל הסוללה החזקה יותר), יש לו מעבד 1.2 GHZ שעובד במתח נמוך והשוס הרציני שהוא עובד 7 שעות על סוללה יחידה אחת (הגדולה) ומתחמם פחות כשמנצלים אותו רק למטרות הקלדה מאחר והוא לא מפעיל את המעבד על המקסימום. אגב, אני יכול להוסיף סוללה נוספת למחשב ולעבוד 9 שעות או יותר.

כיום אגב, רוב החברות משקיעות גם במחשבים כאלו, כמו לדוגמא שלי ה-X40 של IBM או לחילופין מחשב שהוא אפילו יותר קטן, קל וחסכוני בסוללה של סוני VAIO (מסך 12'', שוקל 1.2 קילו ועובד 7.5 שעות).

הבעיה במחשבים הללו, שכאשר עובדים על המיזעור והחיסכון בחשמל, הדבר מייקר מאוד את המחשב וגורם לכך שמחשב חלש יחסית לקיימים וקטן יחסית (ולחלק מהמשתמשים לא נוח) ולכן בעייתי לרכישה.

בקיצור ותמציתיות, תצטרך בסביבות 10 אלף ש"ח (או יותר) על מנת לרכוש לך מחשב נייד קטן (ו"חלש") עם חיי סוללה ארוכים, אבל הדבר בהחלט אפשרי.

נערך אחרון על ידי Il : 07-08-2006 ב 14:46 .
Il is offline   הגב עם ציטוט
ישן 07-08-2006, 18:50   #19
asafbo69
משתמש מתחיל

אני אתעלם מההערה העוקצנית...

10 אלף ש"ח אתה אומר ? אולי יש לך לפרוט ממיליון ש"ח...

אני סטודנט, למה שאני אוציא 10,000 ש"ח על לפטוט שאני צריך להחזיק קטנוע ואת עצמי בחיים...

יופי.. אז כסף קונה הכל.. אולי בעוד כמה עשרות אלפי שקלים אני אקנה לפטופ שעובד על אנרגיה סולרית.. וויכול להוציא קוביות קרח...

מה שאני אומר זה, באופן כללי, ודי מסכם , זה שיש תוכנית שיש בה בדיוק את המחשב הנייד המושלם www.laptop.org. אני מאוד מקווה שהיא תצא לפועל, ואני די בטוח שהיא תגיע לשוק האזרחי.. ורק אז.!!! יתחילו יצרני המחשבים לחשוב בכיוון של זמן סוללה ארוך, עם מעבד סביר של (עד 1000 הרצ) במחיר סביר.. כי הלפטופים של הפרוייקט ייכנסו חזק בשוק... כי כרגע, יצרני הלפטוןפים רוצים לתקוע את המחשב עם כל האפשרויות רק בלי התחשבות בבטרייה..

אני די מופתע מהמחשב של il.
7 שעות עבודה.. אבל שמתם לב שהוא דיבר על שני דגמים בלבד לעומת עשרות הדגמים של מחשבים ניידים שקיימים. זה רק מצביע, על הטענה העיקרית שלי, שיצרני המחשבים לא מתחשבים בדברים שציינתי....
ישן 07-08-2006, 20:39   #20
Lethal_Acid
משתמש מתקדם

קודם כל יש יותר משני דגמים אבל הדרישה של ניידים מסוג זה נמוך.
תגיד המחשב נייד קומפאקטי וחלש מה הוא בדיוק יריץ? WIN 3.11? או שהחלתטה ללכת על FEDORA RED HAT (סתם תכונה שעבדתי עליה היום)? כי לבנתיים כל חלק במחשב מנסה להיות הכי מתאים לדרישות של מיקרוסופט אם לא שמתה לב.
גם מחשב עם מעבד קטן של 1 GHZ עם 256 מגה זכרון תוספת של WIN 2K עם חיבור לאינטרנט דפדפן פתוח תוכנת מסרים ועוד מעבד תמלילים נהפך בין רגע המחשב למחשב עגלה שרק בא לך לפוצץ לו את הצורה בגלל איטיות אבל מחזיק מעל 4 שעות בדוק!
תעשה סקר שוק כמה סטודנטים יהיו מוכנים לעבוד עם מחשב כזה. אם תשאל אותי במצב הזה אני מעדיף דפדפת.
Lethal_Acid is offline   הגב עם ציטוט
תגובה

כלי נושא חפש בנושא זה
חפש בנושא זה:

חיפוש מתקדם
הצג מצבים

חוקי פרסום הודעות